PRESSRELEASE: MICROPOWER EXPANDERAR SIN TILLVERKNING AV LITIUMJONBATTERIER

Micropower Group har tillverkat och levererat det modulära litiumjonbatterisystemet LIONBRIX sedan 2017. Nu expanderar Micropower sin verksamhet av litiumjonbatterier genom att bygga en helt ny produktionsenhet i Växjö. Produktionsstart är beräknad till årsskiftet 2019/2020 och kommer att ha en produktionskapacitet på 1 GWh/år.

2017 startade Micropower Group sin tillverkning av de modulära litiumjonbatterierna BRIX och levererade samma år de första kompletta batterisystemen LIONBRIX. Systemet inkluderar de modulära litiumjonbatterierna samt batteriladdare och styrsystem för säkerhet och kommunikation. Batterierna har sedan starten tillverkats i Micropowers första batterifabrik i Växjö – som företaget snart vuxit ur.

 

Den höga efterfrågan av litiumjonbatterier från marknaden har lett till att Micropower Group investerar i att bygga en helt ny produktionsenhet för litiumjonbatterier i Växjö. Den nya fabriken har en yta på 6800 m2 med möjlighet till att bygga ut. Byggnationen av fabriken är i gång och det är beräknat att den är i drift vid årsskiftet 2019/2020. Tillverkningen av litiumjonbatterierna kommer fortsätta i automatiserade produktionslinor för att säkerställa hög kvalité samt möjliggöra den produktionsvolym som man ser att marknaden kräver. Den totala produktionskapaciteten av litiumjonbatterier kommer nå 1 GWh/år med den nya fabriken.

 

”Det sker en mycket snabb omställning inom flera industrisegment just nu där man går mot mer moderna energilösningar med litiumjonteknik. Den här investeringen ger oss möjlighet att öka vår produktionskapacitet i takt med att marknaden växer. Vi är stolta över att kunna bygga ny modern energiteknik som är utvecklad, men också tillverkad, i Sverige. Vi räknar med att den här fabriken sysselsätter 40 personer redan vid årsskiftet” säger Torbjörn Gustafsson, VD för Micropower Group.

 

Micropower Group grundades 1984 och har sitt huvudkontor i Växjö. I Växjö finns även ett av koncernens utvecklingscenter varav de andra ligger i Stockholm, Göteborg och Salo, Finland. Utvecklingscentret i Göteborg ansvarar för litiumjontekniken. Micropower Group omsätter idag drygt 500 MSEK och har ca 300 anställda.  

 


För mer information:

Torbjörn Gustafsson, VD, Micropower Group AB

+46 470 727 440

torbjorn.gustafsson@micropower.se

 

Bild på batterifabrik av, Arkitektbolaget, på BRIX batterimoduler av, Micropower Group AB.