OM MICROPOWER LIONOVA

Micropower Lionova står för flexibilitet och kvalitet. Som namnet antyder är grunden litiumbatteriteknik med alla dess goda prestanda. Utöver det finns framtidens teknik med hög systemsäkerhet och stor flexibilitet. Systemet är det enda på marknaden där litiumbatteriet och dess laddarlösning kommer från samma tillverkare med fullständig integration för bästa säkerhet och tillgänglighet.

Flexibel litiumbatteriteknik

Med lösningar från Micropower Lionova kan alla typer av system enkelt byggas med traditionella metoder. Det finns lösningar från 24 V upp till 800 V och kapaciteter från 100 Ah och uppåt. Nu behövs inte några långa och dyra utvecklingsprojekt för att bygga unika högprestanda-lösningar längre.

 

Systemet bygger på ett antal standardiserade moduler (BRIX) där alla är på cellspänning 3,7 V. De kopplas sedan tillsammans till ett komplett system med en eBRIX som innehåller batteristyrning och mycket flexibla gränssnitt för att integrera systemet med olika applikationer. Systemet har mycket hög systemsäkerhet med fullredundanta sensorer och elektronik.

 

Micropower Lionova har mycket lång erfarenhet från litiumbatterisystem inom fordonsindustri, materialhantering och stationära system. LionBRIX systemet är frukten av över tio års lärdomar och kundprojekt.

 

Bolaget bildades i februari 2017 då Specificate Innovation AB förvärvades av Micropower Group AB i Växjö. Idag bedriver Micropower Lionova koncernens teknikutveckling av energilagring och även affärsutveckling samt leverans av komponenter och kompletta system över hela världen.

Kontaktinformation

Dag Lundström

VD och CTO

+46 708 987400

E-post till kontaktperson >

Torbjörn Sundström

vice VD och CMO

+46 735 452721

E-post till kontaktperson >