Inom Micropowerkoncernen finns det många olika typer av yrken. Möjligheterna att lära sig nya saker och utvecklas, både som människa och inom arbetets ramar, är mycket stora. Vi är en expansiv koncern som har kunder över hela världen. Du är välkommen att skicka in en intresseanmälan när som helst, även om vi kanske inte har din profil utannonserad. Vi är alltid intresserade av att få kontakt med personer som vill växa med oss och erbjuder en arbetsplats som ställer höga krav på kunskap och personligt engagemang, men också en arbetsplats där man trivs och mår bra tillsammans. Vi har en väldigt låg personalomsättning och många anställda har varit med länge. Kundfokus, kvalitet och vi-känsla är ledord som är viktiga för oss.

Personal:

Kontakt:

Annika Undin – HR manager annika.undin@micropower.se +46 470 727455

Micropower Group - Chief Financial Officer (CFO)

Växjö

Nu söker Micropower en Chief Financial Officer (CFO) på koncernnivå. Det är en helt ny tjänst i Växjö med spännande utmaningar. Om du vill vara en del av Micropowers värld i ständig förändring, och följa med på en spännande resa framåt, är detta tjänsten för dig.

Som CFO har du koncernansvaret för Micropowers ekonomi- och finansfunktion. Rollen innebär ansvar för gruppens finansiering, budget- och rapporteringsprocesser, ekonomiska analyser, cash management, sammanställning av rapportpaket och föredragande inför ledningsgrupp. Du kommer även vara med och bygga upp ekonomistyrningen för koncernen bland annat genom produktkalkyler och lönsamhetsberäkningar på produkt-, segment- och kundnivå.

Positionen är på koncernnivå, med placering i Växjö och rapportering sker till koncernchefen. I tjänsten ingår även ansvar för ekonomiavdelningen i Växjö, bestående av tre personer. Inom Micropower kommer du ha nära samarbete såväl internt som extern.

Vi tror att rätt person har akademisk examen, ex. civilekonom, samt ett antal års erfarenhet i liknande roll. Fördelaktigt har du arbetat i tillverkande företag tidigare. Du har även stor vana vid att utveckla och följa upp den ekonomiska styrningen. Goda språkkunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Micropower är ett expansivt och värderingsstyrt bolag. Vi lägger stort fokus på dina personliga styrkor vilka bland annat kännetecknas av att du är en verksamhetsinriktad, prestigelös person som har en förmåga att se helheten och ta beslut därefter. Du är proaktiv med ett stort driv och engagemang som trivs som bäst i en utvecklande miljö.

Hos Micropower får du utvecklas och utveckla. Du erbjuds en ny och central position inom en snabbväxande och välmående koncern. Du får en stor frihet att själv påverka innehållet i rollen, där dina egna insatsen innebär en stor inverkan på koncernens resultat.

För mer information och för att skicka in din ansökan besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan. Välkommen!

Micropower ED Marketing - Provare (Batterier & batteriladdare)

Växjö

Vi söker en drivna och kvalitetsmedvetna provare till vår produktion. Vi behöver förstärka med provare till befintlig produktionsanläggning där vi tillverkar batteriladdare. Arbetet bedrivs i produktionslinor och tillverkning sker mot kundorder.

Vi söker även provare till vår nya anläggning där tillverkning av lithium-jon batterimoduler är i ett uppstartsskede.   

På anläggningen för batteriladdare arbetar du med avsyning, slutprovning samt felsökning av laddare.

På anläggningen för batterimoduler arbetar du med avsyning, slutprovning samt felsökning av batterimoduler. Då enheten är i uppstartsskede kommer du även att arbeta med diverse andra uppgifter om så krävs. I ettt senare skede kan det bli aktuellt att gå över från manuellt arbete till mer automatiserade tillverkningslinor vilket kan påverka provningsprocessen.

Som person är du noggrann med högt kvalitetstänk. Du gör sista avsyningen innan produkten levereras till kund vilket ställer höga krav på din noggrannhet. Du fungerar bra i grupp och är flexibel. Du gillar även att lösa problem som kan uppstå.

Du har gymnasieutbildning eller motsvarande samt erfarenhet från att hantera/felsöka spänningssatta produkter, inom industrin eller som exempelvis servicetekniker. Du har elkunskap kring stark/svagström samt vana av att felsöka samt åtgärda produkter med hjälp av exempelvis elscheman.

Är du laddad för nya utmaningar på ett företag i tillväxt? Om du vill du arbeta i en platt och prestigelös organisation är detta en möjlighet som du måste få veta mer om!

För mer information, vänligen kontakta micropower@uniflex.se på Uniflex

Micropower ED Marketing - Arbetsledare

Växjö

Micropower växer och söker nu en arbetsledare till företagets Batteritillverkning i Växjö. Tillverkningen är till stor del automatiserad men även manuell tillverkning förekommer.

Du ska stötta både operatörer och montörer (ca 10-15 personer) i deras dagliga arbete samt arbetar aktivt för att förbättra såväl processer som rutiner. Du ansvarar för att uppnå satta produktionsmål och att löpande underhåll sker enligt gällande rutiner. Du håller i avdelningsmöten och överlämningsmöten, samt hanterar löpande personalfrågor i arbetsgruppen.
Vi söker dig som har arbetat några år som arbetsledare i ett tillverkande företag, meriterande är om du även har arbetat med automatiserade processer. Du har ett stort teknikintresse och tar till dig ny information om maskiner/teknik med lätthet. Du är innovativ och har en god analytisk förmåga och ser lösningar snarare än problem. Du har en god kommunikativ förmåga och ett lugn som smittar av sig på dina medarbetare.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vid frågor om tjänsten och för att skicka in din ansökan vänligen besök www.inpeople.se och gå vidare till aktuell rekrytering. Du kan även kontakta ansvarig rekryterare Mathilda Petersson Carlberg på Inpeople, 0470-747672. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Micropower ED Marketing - Kvalitetstekniker

Växjö

Som en del i Micropowers fortsatta utveckling söker vi nu en kvalitetstekniker till vår Brix-produktion. Inom segmentet Brix tillverkas Litiumjon batterimoduler till ett flertal olika branscher. Vi flyttar under våren in i helt nya lokaler nära flygplatsen i Växjö och som ny medarbetare får du chans att vara med från start!

Som kvalitetstekniker hanterar du frågor av varierande karaktär från såväl leverantörer som produktionen. Du arbetar bland annat med ankomstkontroll av material samt löpande kvalitetsuppföljningar och statistik. Även årlig såväl som mer löpande miljöarbete faller inom ramen för tjänsten. Du arbetar till stor del självständigt, men har kollegor inom samma område att bolla frågor med samt lära av. 
Vi söker dig som har erfarenhet av kvalitetsarbete, gärna inom industrin. Har du relevant utbildning inom området är detta meriterande men du kan likväl ha tillägnat dig motsvarande kompetens via arbetslivserfarenhet. Du har förmåga att hantera en stor mängd frågor parallellt utan att tappa fokus eller prioritetsordning. Du har ett strukturerat arbetssätt och att du beskriver dig som noggrann ser Micropower som självklart. Du förmedlar information på ett tydligt sätt och är inte rädd för att ställa krav både internt och externt. Då du även kommer arbeta med att skriva rutiner och annan teknisk dokumentation är det ett krav att du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift. Micropower arbetar i Monitor, erfarenhet inom detta är meriterande men du kan även ha arbetat i andra affärssystem tidigare. Viktigt är dock att du är lättlärd och snabbt tar dig an nya system.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vid frågor om tjänsten och för att skicka in din ansökan vänligen besök www.inpeople.se och gå vidare till aktuell rekrytering. Du kan även kontakta ansvarig rekryterare Mathilda Petersson Carlberg på Inpeople, 0470-747672. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Micropower ED Marketing - Receptionist

Växjö

Som en del i Micropowers fortsatta utveckling söker vi nu en receptionist till vår Brix-produktion. Inom segmentet Brix tillverkas Litiumjon batterimoduler till ett flertal olika branscher. Vi flyttar under våren in i helt nya lokaler nära flygplatsen i Växjö och som ny medarbetare får du chans att vara med från start!

Som receptionist är du den första personen som kunder, leverantörer och medarbetare möter. Du arbetar såväl med fysiska besök som inkommande samtal av varierande karaktär. Du fungerar även som en samordnande funktion vad gäller resebokningar och liknande. Posthantering samt frågor rörande kontorsmaterial ligger även det inom rollbeskrivningen. Som receptionist har du en stor del i den allmänna trivseln på företaget, du ser vad som behöver göras och tar prestigelöst dig an många olika arbetsuppgifter. Att hålla det rent och snyggt runtomkring dig och i gemensamma ytor faller dig naturligt. Tjänsten är en direktrekrytering till Micropower där slutkandidat bereds en anställning hos företaget. Arbetstiden är sedvanlig kontorstid. 
Du som söker har en passion för att ge service och du har gärna arbetat i en liknande roll tidigare. Viktigast är dock att du har rätt inställning och tar dig an arbetsuppgifter och utmaningar på ett prestigelöst sätt. Då arbetet till stor del utförs självständigt är det viktigt du trivs i denna typ av arbete. Då du mottar både mail, telefonsamtal och fysiska besök är det ett krav att du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift. Har du även andra språkkunskaper är detta meriterande. Du har god datorvana och behärskar Office-paketets olika delar.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vid frågor om tjänsten och för att skicka in din ansökan vänligen besök www.inpeople.se och gå vidare till aktuell rekrytering. Du kan även kontakta ansvarig rekryterare Mathilda Petersson Carlberg på Inpeople, 0470-747672. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Primepower - Tekniker med stort intresse för elektronik

Växjö

Till Primepower – en del av Micropower Group – söker vi nu en Tekniker med stort intresse för elektronik.

Arbetsuppgifterna är varierade och innefattar CAD projekt, beredningsarbetet samt test och verifiering av både prototyper och befintliga produkters hård- och mjukvara. Jobbet inkluderar också kontakter med underleverantörer. Du får gärna vara praktiker med lödkunskaper och erfarenhet av prototypbygge.

Du har utbildning inom data/elektronik/automation eller motsvarande i grunden, högskoleutbildning är meriterande men inget krav. Vana vid CAD i Solid-Works, beredningsarbete, produktvård samt erfarenhet av Monitor affärssystem är också önskvärt. Du behärskar svenska och engelska väl, i både tal och skrift.

Primepower ligger i framkant vad gäller utveckling av komplexa och integrerade batterilösningar inom automotive. Litiumbatterier är framtiden och nu söker vi dig som vill vara med på vår tillväxtresa och bidra till vår fortsatta utveckling inom området. Vi är ett glatt, kompetent och engagerat lag som genom våra produkter stärker våra kunders konkurrenskraft samtidigt som vi gör en viktig insats för att bygga en hållbar framtid med smarta lösningar för ett fosilfritt samhälle. 

Välkommen att söka tjänsten via Head Consulting, www.headconsulting.se och ansvarig rekryterare Hanna Walleij nås på telefon 072-5134700. 

SM Power - Affärsutvecklare

Bromma

Till SM Power – en del av Micropower Group – söker vi nu en Affärsutvecklare.

Du ansvarar tillsammans med VD för SM Powers produkter/lösningar till såväl befintliga som nya kunder, internationellt och nationellt. Tjänsten innefattar ett övergripande ansvar för marknads- och försäljningsstrategin. Operativt tar du ett självständigt ansvar för alla delar i försäljningscykeln dvs planering, bokning och genomförande av kundmöten och kundaktiviteter. Affärsutvecklaren har budgetansvar samt ansvarar för kundförhandlingar och offertarbete.

Du har en teknisk utbildning i botten samt erfarenhet av uppsökande försäljning inom B2B av projekt/produkter/lösningar inom teknikutveckling. Vi ser helst att du har erfarenhet inom kraftelektronik. Internationell försäljningserfarenhet är meriterande. Goda svenska och engelska kunskaper är ett krav i såväl tal som skrift.

Som person drivs du av att bygga långsiktiga relationer, är förtroendeingivande och lyhörd.

Hos SM Power får du utvecklas och utveckla. Du erbjuds en ny och central position inom ett snabbväxande och välmående företag och koncern. Du får stor frihet att själv påverka innehållet i rollen i en stimulerande arbetsmiljö tillsammans med erfarna kollegor. Du är delaktig i hela processen från idé till färdig produkt.

För mer information och för att skicka in din ansökan vänligen besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta våra konsulter på Interselection Michael Wiander 0702-032232 Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!