Våra produkter

Välj din laddare i produktkatalogen

Vi har även samlat all dokumentation för övriga modeller och sådana som utgått ur vårt sortiment. Den hittar du genom att klicka här.  

 

Förutom att vi är marknadsledande leverantör på laddare till truckar, är vi också en teknikledande partner till batteritillverkare och service- och supportföretag över hela världen. För oss handlar batteriladdning om trovärdighet, där vår ambition är att stötta våra kunders verksamhet genom proaktiv produktutveckling och utbildning. Våra laddare erbjuder hög kvalitet och är baserade på avancerad teknologi.

Applikationer

Truckar

Vi samarbetar med världsledande tillverkare och leverantörer inom truckbranschen. Vår globala närvaro gör oss till en trovärdig partner med mycket know-how, vilket är ett resultat av ett målmedvetet och engagerat arbete. Inom Motivesegmentet har Micropowers varumärke blivit synonymt med kvalitativa laddare, vilket gör oss till en naturlig samarbetspartner till giganter som Toyota och Unicarrier.

Världsledande tillverkare och leverantörer inom truckbranschen använder våra lösningar.

Snabbladdning

Genom snabbladdning kan batteribyte undvikas. På så sätt kan viktig produktionsyta frigöras och användas för mer värdeskapande ändamål. Micropower har lång erfarenhet av snabbladdning och våra Access-laddare tillsammans med Access BMU klarar de flesta situationer. Laddkurvorna är speciellt utformade för två- eller treskift med utjämningsladdning på kvällar eller helger. Access BMU övervakar laddningsförloppet och säkerställer att batteriet inte slits ut i förtid.

Micropower har lång erfarenhet av snabbladdning.

AGV Laddning

Vid våra forsknings- och utvecklingscentra utvecklar vi laddare i små serier för speciella applikationer. Vår specialitet är laddare för så kallade AGV-system (Automated Guided Vehicle) men vi gör även laddare för de mest skiftande områden som t ex nöjesfält i Japan, guldgruva i Kina och räktrålare i Nordsjön. Vi har även laddare för militärt bruk. Vi genomför kontinuerligt tester av olika batterier och olika laddarfabrikat – allt för att våra kunder ska känna sig förvissade att man har tillgång till senaste tekniken.

En specialitet är laddare för AGV-system.

Litiumbatterisystem med Micropowers BRIX-moduler

För fordon inom materialhantering kan litiumjonsystemet LIONBRIX byggas på olika sätt beroende på tillämpning. För fordon med medelhög effekt kan systemet byggas med de standardiserade BRIX-modulerna. De klarar de flesta applikationer även i stark kyla tack vare den unika värmarlösningen som är tillval. Litiumjonmodulerna, som tillverkas av Micropower, byggs upp på samma sätt som blybatterier och våra kunder är inte sällan erfarna batteribyggare eller duktiga industriföretag. Batteribyggarna tillhanda håller färdiga litiumjonbatterier.

 

För industriella fordon med höga krav på temperaturområde, effekt, driftstider eller integration kan LIONBRIX-systemet specialanpassas med de termiska och strukturella system som krävs. Med mycket korta integrationstider kan Micropower erbjuda speciallösningar där de kostnadsdrivande delarna kommer från standardsortimentet med dess höga kvalitet och stora kostnadseffektivitet.

 

Övergång till Litiumjonbatterier medför lägre energiförbrukning och ökad livslängd, vilket på olika sätt ger lägre CO2-utsläpp och därmed minskad global uppvärmning.  

 

Exempel på applikationer är:

Låglyftare • Motviktstruckar • Staplare • Städmaskiner • Automatiska truckar • Gruvmaskiner • Konstruktionsmaskiner

 

Flexibel litiumbatteriteknik.

John Eriksson

Director Sales & Marketing

+46 (0)70-621 7200

E-post till kontaktperson >

Kontakta oss

Eller kontakta mig på

Service och reservdelar

Vår styrka är snabb och effektiv service.

Vår serviceavdelning består av mycket kunniga och erfarna tekniker som hjälper våra kunder med support och reservdelar. Vi har de flesta reservdelar på lager och vårt mål är att skicka reservdelen samma dag som beställningen kommer. De flesta serviceärendena går att lösa via telefonsupport. I mer avancerade fall kan våra tekniker behöva få in produkten för felsökning och reparation på plats i vår serviceverkstad. Kontakta någon av våra servicetekniker nedan, antingen direkt eller via support@micropower.se. Fyll gärna i serviceblanketten som du hittar här.

 

Från och med 1 september 2020 justeras priset för reparationsarbete och administrationsavgifter för lägre ordervärden. För mer information – klicka här.

Supportkontakt

Micropower Sweden AB

Idavägen 1

SE-352 46 Växjö

Sverige

Johnny Petersson

Servicechef

+46 (0)470 727 417

johnny.petersson@micropower.se

Micropower Sweden AB

Idavägen 1

SE-352 46 Växjö

Sverige

Thomas Karlsson

Servicetekniker

+46 (0)470 727 413

thomas.karlsson@micropower.se

Micropower Sweden AB

Idavägen 1

SE-352 46 Växjö

Sverige

Niklas Karlsson

Servicetekniker

+46 (0)470 575 605

niklas.karlsson@micropower.se

Micropower Sweden AB

Idavägen 1

SE-352 46 Växjö

Sverige

Kasper Kerje

Servicetekniker

+46 (0)470 575 610

kasper.kerje@micropower.se

Micropower Sweden AB

Idavägen 1

SE-352 46 Växjö

Sverige

Esmail Karajibani

Servicetekniker

+46 (0)470 575 612

esmail.karajibani@micropower.se