Inom Micropowerkoncernen finns det många olika typer av yrken. Möjligheterna att lära sig nya saker och utvecklas, både som människa och inom arbetets ramar, är mycket stora. Vi är en expansiv koncern som har kunder över hela världen.

 

Du är välkommen att skicka in en intresseanmälan när som helst, även om vi kanske inte har din profil utannonserad. Vi är alltid intresserade av att få kontakt med personer som vill växa med oss och erbjuder en arbetsplats som ställer höga krav på kunskap och personligt engagemang, men också en arbetsplats där man trivs och mår bra tillsammans. Vi har en väldigt låg personalomsättning och många anställda har varit med länge.

 

Kundfokus, kvalitet och vi-känsla är ledord som är viktiga för oss.

Personal:

Kontakt:

Emelie Andersson

emelie.andersson@micropower.se

+46 470 727402

Micropower Group gör nu en av sina största satsningar

Micropower Group har, genom sitt utvecklingsbolag Micropower Lionova, utvecklat ett modulsystem för batterier med litium-jon teknik för industrianvändning (se www.batterybrix.com). Som en följd av detta gör Micropower Group nu en av sina största satsningar någonsin och startar upp en helt ny anläggning i Växjö där dessa moduler skall produceras. Samtidigt fortsätter expansionen av den befintliga verksamheten som utvecklar och producerar batteriladdare. Vi nyrekryterar nu till båda dessa områden – läs mer om tjänsterna nedan!

Produktansvarig (Batteriladdare)

Växjö

Vi söker en driven och kvalitetsmedveten produktledare som kan bidra till fortsatt utveckling. Produktområdet avser batteriladdare för lager och transportindustrin. Du får en central roll att vidareutveckla produkter och marknadserbjudanden. Ansvaret omfattar både tekniskt & kommersiellt stöd till organisationen. Micropower utvecklar avancerade batteriladdare och står inför fortsatt expansion med produkter på teknikens framkant.

Du driver produktledningsarbetet under hela produktens livscykel, och ansvarar för styrning och projektledning hela vägen från idé, R&D, marknadsintroduktion, produktion, eftermarknad till utfasning av produkt. Kvalitetsansvar och kostnadsreduktion ska matchas med ny funktionalitet.

Du har starkt teknikintresse och erfarenhet av olika systemlösningar. Vi tror att du har vana vid produktledning/ projektledning på systemnivå i kombination en bred teknikförstående, gärna med bakgrund inom elektronik, kraft etc.

Som person är du strukturerad och har en strategisk ådra samtidigt som du är praktiskt resultatorienterad, kommunikativ och stimuleras av nya tekniska utmaningar. Vi tror att du har en akademisk ingenjörsbakgrund eller en gymnasieingenjörsexamen med mångårig yrkeserfarenhet.

Du kommer att ha en roll som omfattar kontakter med många funktioner i företaget. Eftersom företaget arbetar internationellt måste du behärska både svenska och engelska i tal och skrift.

Är du laddad för nya utmaningar på teknikens framkant? Om du vill du arbeta i en platt och prestigelös organisation är detta en möjlighet som du måste få veta mer om! För mer information, vänligen kontakta ProSearch Mikael Örnhem, 0731-543 381. www.prosearch.se

Konstruktör – elektronik (Batteriladdare)

Växjö

Vi utvecklar avancerad strömförsörjningsutrustning, främst till lager- och transportindustrin. Med de senaste årens ökade efterfrågan befinner vi oss i en spännande expansionsfas vilket skapar ett behov av förstärkning till utvecklingsavdelningen. Vi söker därför en elektronikkonstruktör.

Som elektronikkonstruktör kommer du skapa konstruktioner av kretskort och enheter på komponentnivå, både analog och digital elektronik. Har du erfarenhet av eller intresse för CAD, switchad teknik, kraftelektronik, EMC eller närliggande områden är detta starkt meriterande.

Du har ett starkt intresse för elektronik och är intresserad av varierande delar i utvecklingsarbetet såsom simulering, konstruktion, test/mätning/verifiering mm. Du kommer att vara del i ett team sammansatt av olika specialistinriktningar där var och en kontinuerligt bevakar nya rön för att vara på framkant inom ny teknik. Arbetet kommer att växla mellan bredd och djup och även bestå av en mix av teori och praktik. Det finns alltså en stor variation och på sikt även goda möjligheter till fortsatt karriär inom företaget. Eftersom företaget arbetar internationellt måste du behärska både svenska och engelska i tal och skrift. Som person är du praktiskt resultatorienterad, kommunikativ och stimuleras av nya tekniska utmaningar i samarbete med andra. Vi tror att du har en akademisk ingenjörsbakgrund eller en gymnasieingenjörsexamen och mångårig yrkeserfarenhet.

Är du laddad för nya utmaningar? Om du vill du arbeta i en expansiv och prestigelös organisation är detta en möjlighet som du måste få veta mer om! För mer information, vänligen kontakta ProSearch, Mikael Örnhem, 0731-543 381. www.prosearch.se

Kvalitetsansvarig (Batterier)

Växjö

Vi söker en produktionsteknisk specialist som tar ansvar för kvalitets- och säkerhetsarbetet i en helt ny produktionsanläggning för batterier. Micropower utvecklar avancerade batteriladdare och står inför fortsatt expansion med ny produkt och fabrik för Litium-Jon-batterier. 

Med ett innovativt och högkvalitativt produktkoncept har lanseringen tagits emot av marknaden på ett mycket positivt sätt. Efterfrågan är hög och tillväxtmöjligheterna enorma! I denna roll kommer du att bli delaktig i att bygga en ny fabrik!

Du får ansvaret att leda kvalitetssäkringen och säkerhetsarbetet på arbetsplatsen. Vi ser gärna att du har teoretisk och praktisk erfarenhet av moderna produktionsmetoder, gärna med erfarenhet från automationslösningar

Vid sidan om att driftsätta en kvalitetssäker och kostnadseffektiv produktion kommer du löpande att analysera och värdera risker i verksamheten. Att minimera tillbud och olyckor samt öka kvalitet och effektivitet kommer att vara i starkt fokus.

Du blir del i en platt, prestigelös och kundfokuserad organisation med puls och energi som erbjuder kvalitativa produkter och en ledning där beslutsfattande sker lokalt.

 

Är du laddad för nya utmaningar i ett växande internationellt teknikbolag?

Vill du vara med och utveckla kvalitet och säkerhet i en verksamhet på teknikens framkant? Då är detta en möjlighet som du måste få veta mer om! För mer information, vänligen kontakta ProSearch, Mikael Örnhem, 0731-543 381.

Montör/operatör (Batterier & batteriladdare)

Växjö

Vi söker en drivna och kvalitetsmedvetna montörer/operatörer till vår produktion.

Vi behöver förstärka med montörer till befintlig produktionsanläggning där vi tillverkar batteriladdare. Arbetet bedrivs i produktionslinor och tillverkning sker mot kundorder. Vi söker även operatörer/montörer till vår nya anläggning där tillverkning av lithium-jon batterimoduler är i ett uppstartsskede.

På anläggningen för batteriladdare arbetar du med delmontering, slutmontering samt packning av laddare.

På anläggningen för batterimoduler arbetar du med montering, punktsvetsning samt packning av batterimoduler. Då enheten är i uppstartsskede kommer du även att arbeta med diverse andra uppgifter om så krävs. I ett senare skede kan det bli aktuellt att gå över från manuellt arbete till mer automatiserade tillverkningslinor.

Som person är du noggrann med högt kvalitetstänk. Du är effektiv, flexibel och fungerar bra i grupp. Du gillar även att lösa problem som kan uppstå. Du har gymnasieutbildning eller motsvarande samt erfarenhet från tillverkningsindustri. Du har grundläggande elkunskap samt erfarenhet av ritningsläsning och är van att läsa och följa instruktioner.

Är du laddad för nya utmaningar på ett företag i tillväxt? 
Om du vill du arbeta i en platt och prestigelös organisation är detta en möjlighet som du måste få veta mer om!

För mer information, vänligen kontakta Linnea Möricke, micropower@uniflex.se på Uniflex

Provare (Batterier & batteriladdare)

Växjö

Vi söker en drivna och kvalitetsmedvetna provare till vår produktion.

Vi behöver förstärka med provare till befintlig produktionsanläggning där vi tillverkar batteriladdare. Arbetet bedrivs i produktionslinor och tillverkning sker mot kundorder.

Vi söker även provare till vår nya anläggning där tillverkning av lithium-jon batterimoduler är i ett uppstartsskede.   

På anläggningen för batteriladdare arbetar du med avsyning, slutprovning samt felsökning av laddare.

På anläggningen för batterimoduler arbetar du med avsyning, slutprovning samt felsökning av batterimoduler. Då enheten är i uppstartsskede kommer du även att arbeta med diverse andra uppgifter om så krävs. I ettt senare skede kan det bli aktuellt att gå över från manuellt arbete till mer automatiserade tillverkningslinor vilket kan påverka provningsprocessen.

Som person är du noggrann med högt kvalitetstänk. Du gör sista avsyningen innan produkten levereras till kund vilket ställer höga krav på din noggrannhet. Du fungerar bra i grupp och är flexibel. Du gillar även att lösa problem som kan uppstå.

Du har gymnasieutbildning eller motsvarande samt erfarenhet från att hantera/felsöka spänningssatta produkter, inom industrin eller som exempelvis servicetekniker. Du har elkunskap kring stark/svagström samt vana av att felsöka samt åtgärda produkter med hjälp av exempelvis elscheman.

Är du laddad för nya utmaningar på ett företag i tillväxt? Om du vill du arbeta i en platt och prestigelös organisation är detta en möjlighet som du måste få veta mer om!

För mer information, vänligen kontakta Linnea Möricke, micropower@uniflex.se på Uniflex

Produktionstekniker

Växjö

Produktionsanläggningen i Växjö står inför förändringar och behöver öka kapaciteten i syfte att möta den starka efterfrågan. För att klara expansionen behöver vi förstärka vårt team med en Produktionstekniker.

Produktionsteknikerns ansvar blir omväxlande och inkluderar insatser på både kort och längre sikt. Operativt stödjer du produktionen med teknisk problemlösning och delaktighet i det praktiska arbetet med installation och igångkörning av ny utrustning och nya produktionsflöden.

I det mera framåtriktade arbetet deltar du i projekt såsom idrifttagande av nya produkter, utveckling av befintliga och nya arbetsplatser, samt flaskhalsanalyser i syfte att utveckla produktivitet och effektivitet. En av dina viktigare egenskaper är förmågan att kunna se till hela flödet och vilken inverkan en förändring kan få på andra delar i produktionen.

Vi söker dig med stort intresse för teknik, inriktning mekanik, praktiskt lagd, gärna med svetsnings- och el kunskaper. Du arbetar kanske idag som Produktionstekniker alternativt med service eller montagearbete. Du har god förmåga att se helheten och föreslå produktionsförbättringar för effektivare produktionsresultat, med tidigare erfarenhet av Lean Manufacturing.

Du erbjuds ett omväxlande arbete hos ett välmående, lönsamt och expansivt företag.

Arbetsplatsen kännetecknas av hög trivsel och samarbete.

 

Är du laddad för nya utmaningar i ett växande internationellt teknikbolag?

Vill du vara med och utveckla kvalitet och säkerhet i en verksamhet på teknikens framkant? Då är detta en möjlighet som du måste få veta mer om! För mer information, vänligen kontakta ProSearch, Mikael Örnhem, 0731-543 381.